Revista Municipal Ajuntament

ESTEM VIGILANTS

L’últim ple municipal va se d’aquells que passen quasi desapercebuts. Des de l’oposició, treballem per fiscalitzar les decisions preses per l’equip de govern municipal i, en aquest cas, vam fer explícit que mentre l’equip de govern presumeix de fer les contractacions directes en un 80% a empreses local, just el més d’abril les empreses locals contractades, les quals necessiten del reconeixement extrajudicial de crèdit per al pagament de les factures emeses per part del ple municipal, representaven el 25% del total.

Vam insistir, expressant el nostre rebuig a l’enderroc del Teatre Artesà, en que l’Ajuntament, controlés si s’aplicaven els acords aprovats en ple municipal següents:

El 4 de març del 2015 de reservar 5% dels contractes laborals per executar el projecte a persones en situació de risc d’exclusió social, amb discapacitat física o psíquica o subcontractar un 5% del pressupost amb empreses d’inclusió social.

L’1 de juny del 2016 es va acordar que l’Ajuntament treballaria amb empreses que es presentessin a les licitacions públiques per tal de millorar les condicions salarials dels seus treballadors i treballadores i assolir el salari mínim de 1000 euros.

Per acabar, el passat 2 de novembre del 2016, vam acordar modificar l’ordenança dels serveis funeraris del Prat, establir unes tarifes socialment inclusives, promoure i facilitar la lliure competència a altres funeràries, obrir el tràmit de l’actualització de l’ordenança a l’Associació contra els Abusos Funeraris, a les entitats i associacions de veïns. Vam demanar saber com estava l’aplicació d’aquets acords i si l’Ajuntament del Prat prendria la mateixa decisió que l’Alcaldessa Ada Colau a Barcelona de crear un serveis funeraris municipals. No van respondre dels avanços de l’ordenança i ens van dir que, al Prat, els serveis funeraris no són tant cars.